U organizaciji Šahovske Akademije Šampiona u Kulen Vakufu, srcu Nacionalnog parka Una , završen je treći velemajstorski mix turnir Akademija Mix 003.

Poslije sedmodnevne šahovske borbe najviše uspjeha je imao internacionalni majstor iz Hrvatske Srbiš Jurica, koji je iz devet kola osvojio 7 bodova, ostvarivši najbolji rezultat u karijeri i osvajanje prve velemajstorske norme.

Drugo mjesto je zauzeo IM Ramoutar Alan-Safar iz Trinidada i Tobaga sa istim brojem osvojenih bodova kao prvoplasirani, osvojio velemajstorski bal i završio turnir kao jedini neporaženi igrač na turniru.

Treće mjesto za hrvatskog velemajstora Zelčić Roberta sa osvojenih 6 bodova.

Na ceremoniji zatvaranja turnira prisutnima se obratio glavni sudija turnira gospodin Edo Duraković zahvalivši se organizatoru turnira Akademiji Šampiona, sponzorima i svima koji su dali svoje učešće da bi turnir bio što uspješniji.

Pehare i medalje trojici prvoplasiranih igrača su uručili, u ime organizatora turnira Akademije Šampiona gospodin Mešić Almir, Saša Smiljanić predsjednik Gradskog sportskog Saveza grada Bihaća i predsjednik Mjesne zajednice Kulen Vakuf.

Direktor Nacionalnog parka Una i ujedno direktor velemajstorskog turnira gospodin Amarildo Mulić se prigodnim govorom zahvalio učesnicima turnira sa zeljom da ovakva vrsta turnira postane tradicionalna i da će Nacionalni par uvijek stajati iza promocije šaha, sporta i promocije zdravog života.